علل مرگ جوجه قناریها

بطور كلی مرگ و میر جوجه های قناری در دوره قبل و بعد از خروج از تخم و در روزهای اولیه ی تولد میتوانید به دلیل كمبود مواد معدنی و ویتامینها در جیره غذایی پرنده و یا مصرف زیاد از حد آن دو و یا مصرف یكی از آنها به تنهایی باشد كه هر كدام از موارد فوق میتواند موجب بروز اختلالی در مرحله ی قبل از خروج از تخم و یا در روزهای اولیه ی رشد برای جنین و یا جوجه قناری تازه متولد شده گردد.

در زیر جهت آشنایی بیشتر ، برخی از ویتامینها و مواد معدنی كه از اهمیت بیشتری در تغذیه قناریها برخوردارند و اثرات كمبود آنها در جیره غذایی پرنده معرفی شده اند:

منیزیم:
وجود منیزیم در جیره غذایی پرنده برای رشد استخوانها ، بالها و منقار پرنده بسیار ضروری است و كمبود آن باعث بد شكل شدن ، كوتاه شدن و نافرم شدن بالها ، استخوان پا و منقار پرنده می شود.
آجیل ،‌ سبزیجات برگی مانند اسفناج و كلم و سویا منابعی سرشار از منیزیم میباشند

اسید فولیك (B9):
كمبود آن باعث كم خونی و بروز مرگ و میر در روزهای اولیه ی تولد جوجه های قناری و یا هنگام خروج جوجه از تخم می شود. البته به اعتقاد عده ای مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیكها نیز میتواند موجب چنین مسئله ای شود زیرا مصرف طولانی مدت آن مانع ساخته شدن این ویتامین توسط باكتریهای روده ای در پرنده می شوند.
اسفناج ، كلم بروكلی ، غلات سبوس دار ، خرما ، جوانه گندم و زرده تخم مرغ منابعی از این ویتامین میباشند.

نیاسین (B3):
كمبود این ویتامین موجب كاهش میزان جوجه آوری در پرنده می گردد.
بادام و شیر ، جوانه غلات و نان منابع خوبی از این ویتامین میباشند.

اسید پنتوتنیك(B5):
كمبود این ویتامین در جوجه های درحال رشد موجب غیر عادی شدن رشد پرها و شكل ظاهری آنها همراه با بروز خون ریزی در زیر پوست می گردد
تخم مرغ ، گل كلم ، سبوس گندم ، موز ، گلابی ، آناناس ، بادام زمینی و دانه ها منابع این ویتامین میباشند.

بیوتین:
كمبود این ویتامین در جیره غذایی پرنده موجب رشد كم استخوانها و كوتاه شدن آنها و همچنین خمیده شدن شكل ظاهری منقار جوجه پرنده میگردد
تخم مرغ ، گل كلم ، فندق ، اسفناج و هویج منابعی از این ویتامین هستند.

ویتامین A :
كمبود این ویتامین در جیره غذایی پرنده موجب نارسایی در سیستم گردش خون پرنده و در نتیجه بروز مرگ در نخستین روزهای تولد جنین میگردد.
مصرف سبزیجات تازه مانع از كمبود این ویتامین در پرنده میگردد.

ویتامین E :
كمبود این ویتامین مهمترین علت ناباروری تخم پرنده میباشد. همچنین جوجه های متولد شده به علت ضعف جسمی در ساعات اولیه ی تولد تلف می شوند.
كمبود این ویتامین را میتوان با گنجاندن موادی چون: زرده تخم مرغ ، موز ، جوانه گندم ، كاهو و كلم در جیره غذایی پرنده برطرف نمود.

ویتامین D:
كمبود این ویتامین موجب نرمی و بد شكل شدن استخوان ساق پای پرنده و همچنین نرمی پوسته تخم پرنده شده و در نتیجه جنین در آخرین روزهای قبل از تولد در تخم می میرد.
بهترین راه تامین این ویتامین برای پرنده ، قرار دادن آن در نور آفتاب (البته با رعایت شرایط لازم) میباشد و گنجاندن زرده تخم مرغ در جیره غذایی نیز میتواند مفید باشد.

گروه ویتامین های B:
این گروه از ویتامینها با توجه به نقش بسیار مهمی كه در رشد جوجه ها دارند از اهمیت خاصی برخوردارند و كمبود آنها موجب ضعف و رشد كم جوجه ها شده و موجب بروز كم خونی و تحلیل عضلات و در نهایت مرگ جوجه میگردد.
تخم مرغ ، لبنیات ، اسفناج ، جوانه گندم و سبزیجات تازه منابعی سرشار از ویتامینهای گروه B میباشند.


(جهت آشنایی بیشتر با ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز پرنده و عوارض ناشی از كمبود آن ها در جیره غذایی ، به بخش (شناخت احتیاجات مواد مغذی در پرندگان) در سایت مراجعه كنید.

البته علل دیگری نیز در مرگ و میر جوجه ها دخالت دارند از جمله :
خشكی هوای محیط نگهداری قناری و عدم وجود رطوبت كافی در هوای آن كه باعث می شود تا پوسته ی تخم به راحتی توسط جوجه شكسته نشده و در نتیجه جوجه موفق به بیرون آمدن از تخم نشده و درون آن خفه شود.


برای رفع این مشكل بهتر است در فصلهای گرم سال ظرف آب تنی و شنا در قفس پرنده قرار دهیم و در فصلهای سرد سال از بخور آب در فضای محل نگهداری پرنده استفاده كنیم.

كثیف بودن محیط و قفس نگهداری پرنده كه باعث می شود تا جوجه ی تازه متولد شده بر اثر بیماری بمیرد.

كثیف بودن دانه های مورد تغذیه كه توسط والدین به جوجه خورانده می شود و موجب مرگ جوجه میگردد.

فاسد شدن تخم مرغ یا سبزیجات مانده شده در درون قفس به علت گرمی محیط و یا مدت زمان تعویض طولانی آن و تغذیه جوجه توسط والدین از تخم مرغ یا سبزیجات فاسد

بیماری عفونی واختلالات دستگاه تناسلی

پیری والدین قناری دارای سن هفت سال یا بیشتر برای جوجه كشی نا مناسب میباشد

محیط نامناسب شامل درجه حرارت خیلی بالا یا پایین وقفس نامناسب

آلودگی انگلی وضعف ناشی از آن

اختلال فیزیكی نژادی در آمیزش قناری

نگهداری وجابجایی ناصحیح تخم ها

عدم توجه مناسب به جفت انتخاب شده بعلت توجه یكی از جفتها به پرنده دیگر

ناراحتی اندام حركتی مانند بال یا پاها

چاق بودن بیش از حد پرنده

وجود استرس در محیط نگهداری پرنده

تكان دادن قفس و سرك كشیدن زیاد

استفاده بیش از حد دارو وانتی بیوتیك ها

خوب نبودن جنس ماده با نره در گذاشتن تخم هرزه

تغذیه بیش از حد جوجه ها با غذای تخم مرغی به ویژه در 7 روز اول تولد. در این مورد بهتر است به جای غذای تخم مرغی برای جوجه ها از مكمل های غذایی و یا مخلوط شیر و نان و یا شیر و بیسكوئیت های سالم استفاده نمود تا جوجه ها به رشد كافی رسیده و سپس غذای تخم مرغی به جیره غذایی آنها افزوده شود.

محصولات مرتبط

مولتی ویتامین و تقویت نطفه ZURICH

قیمت 90,000 تومان
(5/5) تایید 2 نظر
در دسترس: 2 موجود
  • تقویت کننده نطفه
  • حاوی انواع ویتامین مورد نیاز پرنده
  • حاوی AD3EC
  • قطره محلول در آب
  • قابل استفاده برای همه پرنده های زینتی
  • افزایش سلامت و ماندگاری تخم های پرنده

مکمل غذایی تقویتی چکاوک

قیمت 40,000 تومان
(5/5) تایید 3 نظر
در دسترس: 454 موجود

مكمل تقويتی چكاوك

  • مکمل تقویتی چکاوک یك خوراك مقوی و كامل برای تمامی پرندگان خانگی و زینتی که بصورت غذای نرم (پودر) می باشد
  • بر طرف كننده كلیه ی نیازهای غذایی روزانه پرندگان
  • شامل منابع قوی از انرژی ، پروتئین ، ویتامین ها و مواد معدنی
  • کاملا گیاهی و عاری از هر گونه مواد شیمیایی و افزودنی ها
  • مفید جهت مخلوط کردن با تخم مرغ ، سیب ، پودر سوخاری و ...
  • جهت آشنایی و کسب اطلاعات بیشتر، توضیحات محصول را مطالعه کنید

توجه: این محصول به صورت عمده جهت فروشگاهها و سالن های پرندگان زینتی نیز موجود است. به توضیحات پایین صفحه مراجعه کنید


لطفا وزن مکمل مورد نظر را از لیست انتخاب وزن کالا مشخص کنید

انتخاب وزن

نظر (6)

    • پارسا
    • 2025-03-04 16:29:12
    سوال داشتم.قناری تازه ازتخم بازشده یک روزه است.تاکی خطر مرگ داره . یکیش دانش وبازمیگنه دوتادیگه فقط خابن .میخام دستیشون کنم .ه.رچندساعت غذابدم؟چه مقداربدم ؟ودرکل چکاربایدکنم که زودتربزرگ بشن خودشون دهنشونو بازکنن الان به زوربازمیکنن
    • مدیر
    • 2025-03-04 18:07:08
    سوال شما خیلی کلی است و پاسخ طولانی دارد. اما اگر تجربه کافی برای تغذیه دستی جوجه قناری ندارید پیشنهاد می کنم از یک فرد باتجربه در این مورد کمک بگیرید. پرورش جوجه قناری تازه از تخم درآمده کار حساسی است و نیاز به دقت و توجه زیادی دارد. در این مرحله، جوجه‌ها بسیار آسیب‌پذیر هستند و مراقبت صحیح برای بقای آن‌ها ضروری است. جوجه‌های قناری در روزهای اولیه باید هر ۱ تا ۲ ساعت یکبار تغذیه شوند. این فاصله در طول شب می‌تواند کمی بیشتر شود (مثلاً هر ۳ تا ۴ ساعت). جوجه ها باید تا زمانی که بزرگ شوند و توانایی دان خوردن داشته باشند با سرلاک و به صورت دستی تغذیه شوند . مقدار غذا باید بسیار کم باشد. برای هر جوجه، یک قطره کوچک از غذای مخصوص در دهانش چکانده شود و فرصت داده شود تا آن را بخورد سپس قطره بعد. بهتر است از سرنگ یا قطره‌چکان برای تغذیه استفاده کنید.جوجه‌ها در این سن به دمای گرم و ثابت نیاز دارند. دمای محیط باید حدود ۳۵ تا ۳۷ درجه سانتی‌گراد باشد. محیط نگهداری جوجه‌ها باید مرطوب باشد تا از خشک شدن بدن آن‌ها جلوگیری شود. می‌توانید یک ظرف آب در نزدیکی محل نگهداری جوجه‌ها قرار دهید تا رطوبت محیط حفظ شود. محیط نگهداری جوجه‌ها باید تمیز و عاری از آلودگی باشد. هر روز محل نگهداری را تمیز کنید تا از رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها جلوگیری شود. جوجه‌هایی که دهان خود را باز می‌کنند، معمولاً گرسنه هستند و آماده غذا خوردن می‌باشند. جوجه‌هایی که بیشتر خواب‌آلود هستند ممکن است ضعیف‌تر باشند و نیاز به توجه بیشتری دارند. اگر جوجه‌ها ضعیف به نظر می‌رسند، ممکن است نیاز به تغذیه بیشتر یا مراقبت ویژه داشته باشند. اگر جوجه‌ها به سختی دهان خود را باز می‌کنند، می‌توانید با انگشت یا یک وسیله نرم و تمیز، آرام به منقار آن‌ها ضربه بزنید تا دهان خود را باز کنند. این کار را با احتیاط انجام دهید تا به جوجه‌ها آسیبی نرسد.پرورش جوجه‌های قناری کار دشواری است و نیاز به صبر و حوصله زیادی دارد. اگر تجربه کافی در این زمینه ندارید، بهتر است از افراد با تجربه کمک بگیرید. موفق باشید!
    • سحر
    • 2025-03-05 15:01:54
    قناری من خودش به جوجه ها غذا میده،، ولی من باید روزی چند بار با تخم مرغ و غیره به والدین تغذیه برسونم ممکن جواب بدید؟؟
    • مدیر
    • 2025-03-06 19:00:14
    سلام. تا زمانی که جوجه ها نیاز به تغذیه شدن توسط والدین دارند لازم است روزانه تخم مرغ آب پز شده و سیب درختی و دان تقویتی در قفس قرار دهید تا جوجه ها توسط والدین تغذیه شوند
    • سالار
    • 2025-03-31 19:03:50
    سلام ، پس از کلی زحمت و آماده سازی قناریهایم آنها را جفت زدم و پس از جفت گیری لانه مخصوص برایشان تو قفس گذاشتم ولی در کمال ناباوری روز بعد که اومدم بهشون سر بزنم دیدم که اونا از داخل لانه مخصوصی که براشون گذاشتم اون پنبه ای که تو لانه بود را برداشته بودن و داخل دانخوری که پایین تر از لانه بود و تازه براشون کتان ریخته بودم لانه ای بسیار زیبا درست کرده بودن و من متاسفانه دلم نیومد برش دارم یا ازشون خراب کنم تا اینکه تو همون دانخوری سه تا تخم گذاشتن و بعد پانزده شانزده روز یه جوجه دراومد که بعد دو روز اون جوجه مرد و دومی که از تخم بیرون اومده بود پشتش به پوست تخم چسبیده و مرده بود و سومی هم تو تخم مرده بود، بعد لانه رو برداشتم و تازه متوجه شده بودم که دانخوری که لانه شون بود کاملا کیپ و گرفته بود و هیچ سوراخی زیر لانه یا بغل لانه بعنوان هواکش نبود . حالا بنظرتون میتونه دلیل مردن جوجه ها همین باشه (لانه دانخورشون) و دوم اینکه آیا لازم است که دوباره برای آماده سازی آنها را از هم جدا کنم یا اینکه لازم نیست..
    • مدیر
    • 2025-04-01 10:13:49
    سلام بر شما. بله خشکی هوا میتونه دلیل مرگ جوجه ها نیز باشد. از یک دستگاه رطوبت سنج برای تنظیم میزان رطوبت دمای محیط نگهداری قناری هاتون استفاده کنید. در مورد اینکه چرا قناری خارج از لانه تخم گذاری می کند نیز به مطلبی که در بلاگ سایت با عنوان "چرا قناری‌ ام در لانه تخم نمی‌گذارد؟" می باشد مراجعه فرمایید. برای آماده سازی دوباره نیز لازم به جدا کردن آنها نیست

نظر جدید

محصول برای مقایسه اضافه شد