چرا جوجه قناریها دچار مرگ زودرس میشوند؟ در این مقاله به مهمترین دلایل مرگ جوجه قناریها از مشکلات تغذیهای تا...
جستجو در بلاگ
شاخه های بلاگ
برچسب بلاگ
گالری تصاویر
تصویر پرطرفداری وجود ندارد
چرا جوجه قناریها دچار مرگ زودرس میشوند؟ در این مقاله به مهمترین دلایل مرگ جوجه قناریها از مشکلات تغذیهای تا...
در این مقاله به بررسی کامل دلایل اصلی تخم هرز و ناباروری تخمها در قناری میپردازیم. اگر به دنبال افزایش نرخ جوجهدهی...
نگهداری از جوجههای قناری نیازمند توجه به تغذیه، دما، بهداشت و محیط رشد آنهاست. در این مقاله نکات طلایی برای تقویت...
دوران تولک یکی از حساسترین مراحل زندگی قناری است که نیاز به مراقبتهای ویژه تغذیهای و محیطی دارد. در این مقاله با...
تغذیه صحیح یکی از مهمترین عوامل در سلامت، نشاط و آواز دلنشین قناری است. در این مقاله با رژیم غذایی استاندارد، منابع...
تصویر پرطرفداری وجود ندارد
بیماری پاستورلوز (Pasteurellosis)
درمان:
برخی از داروهای سولفانامیدی نظیر سولفادیمیدین و سولفاكینوكسالین به صورت تزریق زیر جلدی ، یا همراه آب و دان در كنترل بیماری مفید است. همچنین استفاده از آنتی بیوتیك هایی نظیر استرپتومایسین ، اكسی تتراسایكلین ، تتراسایكلین و كلرامفنیكل نیز مفید است.
كوكسیدیوز (Coccidiosis)
بر اساس پاره ای نظریات ارائه شده تمامی كبوترهای بالغ حامل این عامل عفونی هستند بدون این كه عوارض و نشانه های درمانگاهی بیماری را بروز دهند و فقط هنگامی كه در رعایت شرایط بهداشتی غفلت شود ویا پرنده با مقدار زیاد تخم انگل آلوده گردد ، نشانه های بیماری بروز می كند. كبوترهای جوان بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند اما شكل حاد بیماری در هر سنی از كبوترها می تواند دیده شود.
محل استقرار انگل ، روده كوچك و بزرگ در كبوتر می باشد.
كبوترهای مبتلا به این بیماری ضعیف و لاغر شده و نشانه هایی از قبیل بی اشتهایی ، تشنگی ، اسهال سبز رنگ از خود نشان می دهند. لاغری و از دست دادن آب بدن از نشانه های مهم این بیماری است.
نشانه های درمانگاهی بیماری 3 تا 4 روز بعد از آلودگی شروع می شود كه ممكن است اسهال سبز یا سفید همراه با خون باشد. سیر بیمار 8 تا 20 روز است. این بیماری برای جوجه كبوترها بسیار خطرناك بوده و ممكن است حتی پس از بهبود ، رشدشان متوقف شود.
درمان:
تجویز داروی سولفادیمیدین سدیم با نام تجاری Sulphamezathine به مقدار 15 میلی لیتر از محلول در 5/4 لیتر آب آشامیدنی به مدت 5 روز پیاپی.
رعایت اصول بهداشتی ضروری است و باید دقیقا رعایت گردد. از دیگر داروهای موثر می توان به سولفاكینوكسالین و سولفامیرازین ، سولفاگوانیدین نیز اشاره كرد كه از راه آب آشامیدنی و یا دان استفاده می شود.
جدا كردن كبوترهای به شدت بیمار و حذف آنها از گله ، نگهداری كبوترها در مكانی كه سابقه آلودگی در آنجا نباشد و ضد عفونی دقیق محل نگهداری كبوترها لازم و ضروری است.
مالاریای كبوتر (Pigeon Malaria)
پلاسمودیوم در كبوتر نیز مانند انسان تب متناوب ایجاد می كند. درجه حرارت كلوآك كبوتر در خلال بیماری نوسان دارد و تب با فاصله یك روز در میان ظاهر می گردد . به علاوه ، كم خونی ، بی حالی ، ژولیدگی پرها ، كم اشتهایی و فلج در برخی موارد و رنگ پریدگی غشای مخاطی از دیگر نشانه های بیماری است.
درمان:
برای درمان می توان از داروهای كویناكرین و كلروكوین و پیریمیتامین استفاده كرد و برای پیشگیری نیز باید با حشرات ناقل بیماری مبارزه كرد.
آخرین نظرات